Tung beslutning i styregruppen

Boligerne i Brøndby Strand Parkerne administreres af fire forskellige boligselskaber, herunder Tranemosegård/BO-VEST. Disse fire boligselskaber har repræsentanter i en styregruppe, der arbejder med fælles udvikling af området. Styregruppen traf sammen med beboerdemokratiet fredag den 10.3. den tunge beslutning, at indstille fem af højhusene til nedrivning. Højhusene er inficerede med den sundhedsskadelige miljøgift PCB, og der har gennem længere tid været foretaget undersøgelser af, om en renovering af bygningerne kunne give højhusene sunde boliger igen.

Ingen økonomisk holdbar løsning

Højhusene har, udover at være PCB-plagede, også problemer med nedbrudt beton og utidssvarende installationer. En renovering ville være meget, meget omfattende, samtlige beboere ville skulle genhuses og undersøgelser viser, at kvaliteten af de renoverede boliger ikke ville kunne retfærdiggøre en så dyr renovering.

En renovering ville koste i omegnen 2,6 mio. kroner per bolig for en løsning med en begrænset holdbarhed. Set med renoverings-øjne er det ikke økonomisk holdbart.

Ulrik Brock Hoffmeyer, administrerende direktør i BO-VEST siger:

Vi er naturligvis rigtig kede af, at vi er nødt til at anbefale, at 62 boliger i højhuset i Tranemosegårds afdeling 13 rives ned. Omvendt, så er det den eneste rigtige løsning – alt andet vil være økonomisk eller sundhedsmæssigt uforsvarligt.”

Separator icon

Lang tidshorisont og genhusning

Nedrivning af almene boliger kræver enighed i beboerdemokratiet i de respektive boligafdelinger, i Brøndby Kommune samt i Transport-, Bygnings- & Boligministeriet. Der er derfor stadig længe til, at det kommer til en reel nedrivning.

Beboerne i de fem højhuse vil skulle genhuses, og boligselskaberne arbejder på at udforme en tidsplan i løbet af 2017.

Nedrivningen skal først godkendes af ministeriet, men det, vi er mest fokuserede på lige nu, er, at tage hånd om de beboere, der skal genhuses og om de beboere, der allerede er genhuset, men som havde en forventning om at skulle hjem efter renovering af deres bolig. Heldigvis har vi i god tid arbejdet med at tilvejebringe boliger til genhusning for hele renoveringssagen, så det skal nok gå godt, ” siger Ulrik Brock Hoffmeyer.

Alle fire boligselskaber ønsker at bygge nye boliger på grundene bagefter.

Læs mere på Brøndby Strand projektets egen hjemmeside

Separator icon