Tirsdag 5. februar holdt Bo-Vita bestyrelsesmøde og organisationsformand Jan Hyttel indledte mødet med at fortælle, at der samme dag var kommet brev fra Københavns Teknik- og miljøforvaltning om at det kommunale tilsyn nu endelig ophæves. Det betyder, at Bo-Vita igen kan disponere frit over egne midler og blive prækvalificeret til nybyggeri i København.

Rentefrie lån til Grönnings Have og Den Grønne Trekant

Dagsordenen til mødet indeholdt som altid punkter til beslutning. Bestyrelsen godkendte på mødet et rentefrit lån fra dispositionsfonden på 500.000 kr. til Grönnings Have på Islands Brygge. Dette med baggrund i at den løbende opsparing i afdelingen har vist sig at være for lav i forbindelse med opkrævninger fra ejerforeningen. Afdelingen er uden skyld i situationen og derfor bestemte organisationsbestyrelsen at yde støtte i form af lånet, som afdelingen skal tilbagebetale over ti år.

Ligeledes godkendte bestyrelsen et lån fra dispositionsfonden til et nyt affaldshåndteringssystem i Den Grønne Trekant på Nørrebro. Bestyrelsen vedtog at støtte en investering i affaldsmolokker, der samtidig giver en driftsbesparelse. Den grønne Trekant fik også godkendt et lån til vending af afdelingens opgangsdøre.

Under dagsordenspunktet ”beslutninger” blev der på mødet drøftet en sag i Viktoriagade. Da bestyrelsen behandlede sagen som lukket punkt er det uden for referat.

Afdelingsmøder, ny revisor og bogprojekt

Organisationsbestyrelsen deltager i afdelingsmøder og på mødet fik bestyrelsen fordelt møderne imellem sig og sat datoer på hvornår de holdes. Organisationsbestyrelsen tillægger det stor værdi at komme ud i afdelingerne og deltage i møder. Det er med til at styrke samarbejde og dialog mellem afdelingerne og organisationens politiske ledelse.

Bo-Vita har fået ny revisor. Valget er faldet på revisionsselskabet Deloitte.

Bestyrelsen har givet tilsagn om støtte til et nyt bogprojekt med arbejdstitlen ”Sådan vindes trygheden tilbage”. Bogen skal være med til at brande Bo-Vita som fremsynet almen boligorganisation med stor erfaring i boligsocial tryghedsindsats i udsatte boligområder i København.

Status for situationen i Mjølnerparken

Organisationsformand Jan Hyttel og bestyrelsesmedlem Sheku Amadu Jalloh fortalte på mødet om situationen i Mjølnerparken. Bo-Vita arbejder lige nu med kommunen om en udviklingsplan for boligområdet.

Der har ikke vist sig praktiske muligheder for at reducere salgskravet i væsentligt omfang via ommærkninger. Alle små boliger er i forvejen ungdomsboliger og Landsbyggefonden afviser at tilgængelighedsboliger kan ommærkes til ældreboliger. Så den eneste mulighed er faktisk at frasælge, lød det fra Jan Hyttel.

Den fysiske helhedsplan vil medføre store forandringer for beboerne i området både under Mjølnerparkens ombygning og i forbindelse med Ghettoplanens frasalg af boliger. Der er udarbejdet en genhusningsplan og bestyrelsen er enige om, at genhusningen skal ske under bedst mulige vilkår for beboerne. Ingen der i øjeblikket har en gyldig lejekontrakt i Mjølnerparken vil komme til at stå uden bolig.

I slutningen af mødet gav forretningsfører Steffen Boel Jørgensen en status for migreringen til BO-VEST. Steffen sagde, at lige nu er udfordringen især betaling med vaskekort. Udgifter og indtægter på vaskeri i afdelingerne skal afklares. Der er ikke opgjort regnskab på vaskeri siden 1. juli 2018.  

Der er stadig problemer med tomgangsleje og fraflytningsager. Bestyrelsen følger udviklingen nøje og ikke mindst har bestyrelsen fokus på de lejere som måtte have tabt på forsinkede flytteopgørelser.

I slutningen af mødet redegjorde journalist Karen Vistesen for nyhedsbrev og hjemmeside.

Organistionsformand Jan Hyttel takkede bestyrelsen for et godt møde.

Det var næstformand Flemming Grandal der dirigerede mødet. Organisationsbestyrelsen har besluttet at Flemming Grandal er fast dirigent ved møderne.

Dagsordenen og referater fra organisationsbestyrelsesmøderne kan læses på Bo-Vitas hjemmeside under menupunktet ”dagsordener og referater fra bestyrelsesmøder”.