De fire Bo-Vita afdelinger Islandsgården, Holmbladsgade, Lukreativej og Akacieparken, der ligger på Amager og i Valby, har været igennem en god gang forårsrengøring, og kører man i dag forbi afdelingerne vil man se at de skinner om kap med solen, som i denne tid sender sine stråler ned over os med herlige sommertemperaturer.Mange beboere tog godt imod Sisses og HighFives invitation til at deltage i forårsrengøringen.

Friske unge, børn og voksne trak i arbejdstøjet og ville gerne være med til at rydde og indsamle skrald, cigaretskod, glasskår og lignende. De blev udstyret med gribetang og plastikhandsker og affaldssække, der var stillet til rådighed af ejendomskontoret og lokaludvalget. Beboerne fik samlet mange poser med skrald sammen i løbet af dagen.

Skønne blomsterbede og nye krydderurter

Alle bede og pladser, som beboerne i tidens løb har etableret, blev gået efter i sømmene. River, skovle og trillebør kom på arbejde og der blev luget, gravet og fejret.

I afdelingen på Lukreatiavej havde beboerne gjort indkøb af krukker, jord og 150 blomster/krydderurter, som blev leveret på dagen og som man sammen plantede og derved skabte skønne højbede på deres ellers asfaltprægede udeareal. Der var i alt 42 deltagere i forårsrengøringen på Lukreatiavej. Heraf var 3 eksterne frivillige fra ”Highfive sammen om Valby”, 2 interne frivillige og 3 bestyrelsesmedlemmer.

Separator icon

Der blev knoklet i 2-3 timer, inden beboerne var i mål med oprydning og forskønnelse af udearealerne. Men det var ikke hårdt arbejde alt sammen, der blev også tid undervejs til en god snak. Som bidrag til en positiv naboskabsrelation og et fokus på større trivsel børnene imellem stod den på stafet og skraldekonkurrencer med fokus på samarbejde.

Dagen sluttede med servering af boller og saft til alle samt tildeling af præmier og små gaver til de, der samlede flest sække med affald. 

Separator icon

En velholdt boligafdeling skaber trivsel

Beredskabets sociale koordinator Sisse Elmer Thomsen fortæller, at målet med forårsrengøringen har været at sætte fokus på det fælles ansvar som alle beboerne bærer for at afdelingerne fremstår rene og pæne.

"Det er simpelthen ikke acceptabelt at smide affald, cigaretskodder og smadre flasker et sted hvor børnene leger og vi sammen skal trives. Udover dette giver et arrangement som forårsrengøring mulighed for at udvikle naboskabsrelationer og det er i fællesskab vi kan gøre en indsats, der glæder og gavner det gode boligliv i boligafdelingen," siger Sisse Elmer Thomsen.

Separator icon

"En forårsrengøring er en god måde at sætte fokus på trivslen i et boligområde. Rene og pæne udearealer og gårdmiljø er den bedste ramme for trivsel, tryghed og fællesskab i afdelingen. Og det er godt at få børnene med i aktiviteten, for når de selv bliver inddraget i rengøringen og det store arbejde med at samle skodder, glasskår, dåser og papir op, så udvikler de helt naturligt en interesse i at værne om området og smide skrald i skraldespandene i stedet for at lade det ligge og flyde i gården," siger Sisse Elmer Thomsen.

"Det har været glædeligt at se så mange beboerne dukke op og deltage i forårsrengøringen af deres egen afdeling. Det sender et positivt signal om, at frivilligheden har det godt i Bo-Vita. Respekt og en high five til alle, der havde lyst til at være med," lyder det fra Sisse Elmer Thomsen.

Separator icon