Gå til indhold

Den omfattende vandskade, der ramte Café 13 i foråret, har betydet at beboere har levet flere måneder uden deres stamcafé.

Men ventetiden kommer til at være det hele værd, forsikrer ejendomsleder Peter W. hovgaard.

"Der kommer nye lofter og nye gulve, og nye lamper, der er 60 gange 60 centimeter med lysdæmper," forklarer ejendomsleder Peter W. Hovgaard.

Kogende damp forårsagede kæmpe ødelæggelser i hele lokalet. 10.000 liter 80 grader varmt vand ødelagde lokalet, hvor dampen beskadigede lofter og elinstallationer.

Med uheldet har arbejdsgruppen i samarbejde med bestyrelsen og ejendomskontoret lagt hårdt arbejde i at forbedre og forny caféen.

Røde stolper og LED-lys

De kommende kvadratiske lamper skal både skal en mere hyggelig belysning, men også gavne miljøet og elregningen – de er nemlig af LED i stedet for lysstofrør.

"LED-lamper sparer en del strøm, så udgiften til el er kun en tredjedel i forhold til de tidligere lamper, selv om der er flere og større lamper i caféen," vurderer Peter Hovgaard.

Beboerne kan også se frem til lidt mere farve i lokalet. Stolperne er malet i både mørkerød og hvid. Vinduerne får også en mørkere tone, så ud over at skabe lidt stemning i lokalet, giver det også et bedre indeklima. 

"De tonede ruder sørger for at holde varmen inde om vinteren og solen ude om sommeren. Vi får også klimaanlæg, så vi kan styre temperaturen indenfor," fortæller Peter Hovgaard, som ved, at lokalet var svært at holde køligt tidligere. 

Gulvet i caféen bliver gjort færdig i weekenden, og den nye bar til caféen bliver levet mandag 30. september. Gulvet har været lidt længe undervejs, så åbningen er rykket ind i starten af oktober, lyder den seneste melding.