Et solidt stykke arbejde i og omkring Akacieparken i Valby betyder, at den nu ikke længere er i risikozonen for at komme på ghettolisten. Det er en god nyhed for beboere i boligafdelingen og for afdelingens boligorganisation Bo-Vita.

 ”At komme af ghettolisten er da det fornemste håb, vi alle har for afdelingerne. Jeg tror da alle beboere i Bo-Vita, faktisk alle beboere i almene boliger i København, jubler, når et område kommer af listen,” siger formand i Bo-Vita, Jan Hyttel.

Jubel hos to formænd

Akacieparken har tidligere været på regeringens ghettoliste. Den seneste periode har afdelingen været et såkaldt gult område, et område der var i risikozonen for at komme tilbage på ghettolisten. Men i stedet har afdelingen kæmpet sig den anden vej, og er ikke længere i risikozonen.

”Beboerne i Akacieparken fungerer bare bedre end tidligere. Det skal man da bare juble over. Og det gør jeg,” siger Jan Hyttel.

Også jubel er der hos formand i Akacieparken, Malene Stevnsbo.

”Fra jeg flyttede ind i Akacieparken til nu, er der sket rigtig meget på den positive del. Det er et dejligt sted at bo, og her er ikke noget at være bange for,” siger Malene Stevnsbo.

Stærkt samarbejde har en stor betydning

Udviklingen i Akacieparken skyldes ifølge Jan Hyttel og Malene Stevnsbo, et samarbejde mellem mange parter. Den stærke dialog med nærpolitiet er noget af det, der er rigtigt vigtigt for at skabe tryghed.

”Vi har et fantastisk samarbejde med nærpolitiet i området. Det skaber meget tryghed for beboerne,” siger Jan Hyttel.

Men et andet punkt, Jan Hyttel peger på, er en stærk afdelingsbestyrelse og ditto ejendomskontor i afdelingen.

Det billede kan Gerd Wegener, ejendomsmester i Akacieparken, genkende.  

”Vi har et ekstremt godt samarbejde. Jeg har jo nærmest daglig kontakt med formanden,” siger Gerd Wegener.

”Jeg tror det handler meget om, at vores ejendomsmester Gerd sætter sig i respekt. Det har beboerne taget meget godt imod, og bestyrelsen bakker op om hende og ejendomskontoret,” siger formand i afdelingen, Malene Stevnsbo.

Holder skarpt øje

Der er ikke tid til at hvile på laurbærrene, trods den gode nyhed. Nu handler det ifølge Jan Hyttel om at sikre, at Akacieparken bliver ved med at være et trygt og godt boligområde.

 

”I glæden over at være kommet af listen, må vi holde skarpt øje med udviklingen, fordi afdelingen nu ikke længere er beskyttet af særlige udlejnings bestemmelser,” siger Jan Hyttel.


Om Akacieparken

Akacieparken består af knap 400 familieboliger nær Valby Langgade. I afdelingen er der både rækkehuse, etagehuse og ældreboliger.

Om ghettolisten

Ghettolisten offentliggøres hvert år af regeringen og indeholder en liste over udsatte boligområder i Danmark. Den er inddelt i tre kategorier: Hårde ghettoer, ghettoer og udsatte boligområder.

Om rammeaftalen for boligudlejning i Københavns Kommune

Anvisningen af boliger i Københavns Kommune følger rammeaftalen der er lavet mellem Københavns Kommune og BL – Danmarks Almene Boliger.

Den er delt ind i tre trin, grønt, gult og rødt. Akacieparken var indtil udgangen af 2020 placeret i det gule område, områder der er i risikozonen for at komme på ghettolisten. I dag er området i den grønne kategori, og dermed havnet udenfor risikozonen.