Skoleelever i det afrikanske land Malawi vil snart modtage en container med stationære og bærbare PC’ere, der, ind til nu, har stået på kontorer rundt omkring på Vestegnen hos BO-VEST. 

IT-udstyret er afskrevet og blevet erstattet med modeller, der kan leve op til standarderne i en virksomhed som BO-VEST. Derfor bliver de overskydende computerne nu renset for data og sat op på skolerne i Malawi.

Det glæder administrerende direktør i BO-VEST, Ulrik Brock Hoffmeyer.

"Det er dejligt, at vores computere bliver brugt igen, og så endda af flere tusind nye brugere. Sletningen af de oprindelige data og oplysninger på PC’erne følger alle standarderne for persondata, og det gør os helt trygge ved at videregive vores computere,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer.

BO-VEST donerede omkring 70 computere til elever i udskolingen på skoler i Malawi. BO-VEST betaler en mindre sum for at få slettet alle oplysningerne på computerne. Det skal sikre, at genbrugen af udstyret lever op til de europæiske regler for persondata, GDPR.

Artiklen fortsætter under billedet...

Helt særlig genbrug

Hver computer får mellem 15 og 20 brugere om året i klasseværelserne. Med en ekstra levetid i Malawi på omkring fem år, så giver 70 computere mange tusinde nye brugere.

"Computeren bliver brugt længere end nogensinde før på den måde. Det er en hel særlig slags genbrug,” siger bestyrelsesmedlem i FAIR Danmark Benjamin Balder Bach.

FAIR-foreningen arbejder for at fordele teknologiske ressourcer fra vestlige lande til udviklingslande. 

Computervelgørenhed øger værdien af IT-udstyret betydeligt, forklarer Benjamin Balder Bach.

"IT-udstyret bliver mere værd end penge, som for eksempel kunne gives til en landsindsamling. Computerne kunne koste ti gange så meget, hvis vi skulle købe dem,” vurderer Benjamin Balder Bach fra FAIR.

 

Maksimal IT-værdi

Computerne, som BO-VEST har givet væk, virker stadig. De er forældede og samtidigt også afskrevet. Det vil sige, at de ingen værdi for virksomheden har længere. 

Formand for BO-VEST, Vinie Hansen, sætter pris på projektets fokus på genbrug og bevidsthed om ressourcer.

”Vi er meget glade for at bidrage til et socialøkonomisk projekt som FAIR. Det går i god tråd med BO-VESTs sociale ansvarlighed og vores arbejde med FN’s verdensmål, som vi netop har gjort til en del af vores værdier og politiske målsætninger,” siger Vinie Hansen.

FN har opsat 17 bæredygtige udviklingsmål, som er en del af både FAIRs og BO-VESTs værdisæt. De omhandler for eksempel at bekæmpe fattigdom, forbedre uddannelse og minimere ulighed.