Hvad gør man, når man ønsker sig en pølsevogn til sit boligområde, men næsten alle på markedet er for dyre? Man køber en billig, men meget slidt udgave. Derefter skaffer man hjælp fra ansatte, samt headhunter frivillige til at hjælpe med at rengøre, fjerne elementer og derefter bygge den op igen. Det er opskriften, de brugte i Albertslund Nord, og det virkede. De frivilliges hårde og bogstaveligt talt beskidte arbejde blev til en succes – en færdigrenoveret og flot pølsevogn, der til områdets Markedsdag i weekenden stod for at servere pølser i lynfart til en stor del af de 600 besøgende.
”Nu står den her, og den er rigtigt flot. Den er rigtigt, rigtigt fin,” siger Hans Skov Jakobsen, der er frivillig og bestyrelsesmedlem i AB Nord og har været primus motor på at få pølsevognen renoveret.

”Selvfølgelig nåede vi det!”
De frivillige klarede opgaven i samarbejde med Albertslund Nords ejendomskontors personale og Albertslund Boligsociale Center.
En medarbejder på ejendomskontoret, der havde kompetencerne, hjalp for eksempel med at få ny bordplade i vognen.
Arbejdet foregik fra foråret og frem til slutningen af august, hvor pølsevognen først skulle testkøres om torsdagen og derefter endelig tages i brug til markedsdagen.
”Det har været et spændende forløb, og vi har spurgt os selv, om vi ville nå at blive færdige? Ja, selvfølgelig nåede vi det!” jubler Jeppe Jeziorski Jensen, der er aktivitetskoordinator i Albertslund Boligsociale Center og støttede op om de frivilliges arbejde.
”Det gik, og resultatet er godt, synes jeg. Og det hele blev også til en fornuftig pris,” siger Hans Skov Jakobsen.

Løb tør for pølser
En solskinslørdag lørdag i august skulle arbejdet bære frugt, når den store Markedsdag skulle afholdes. Der var loppemarked og musik. Der var ballonmand og ansigtsmaling, og så stod det nye tiltag der også: Områdets nyindkøbte pølsevogn, der på grund af frivilliges flid fremstod som ny.
”Den er gået fra at være meget ramponeret til en fuldt funktionel pølsevogn,” fortæller Jeppe Jeziorski Jensen.  
Og der blev ikke kun serveret for en lille håndfuld besøgende: 600 gæster svingede vejen forbi markedsdagen, og en stor del af dem skulle altså have en pølse – enten af svin eller af kylling. Tre frivillige bemandede pølsevognen, og der blev i den grad løbet stærkt.
”Vi løb tør for pølser! Der blev sendt en stafet ud efter flere pølser, vi kunne næsten ikke følge med,” fortæller Jeppe Jeziorski Jensen, der allerede ser meget potentiale for pølsevognen for fremtiden.
”Vi glæder os allerede til næste begivenhed, hvor pølsevognen kan komme i spil. Det er jo ikke bare pølser, vi kan lave. Vi kan lige så godt lave varm kakao, æbleskiver eller pandekager.”