“Jeg tror den almene boligsektor har rigtigt gode muligheder for at være first movers,” siger formand for Bo-Vita, Jan Hyttel. 

Vi står på en byggegrund på Rovsingsgade, også kaldet Beauvais-grunden, på ydre Østerbro. To spader i jorden markerer, at Jan Hyttel sammen med stadsarkitekt i Københavns kommune, Camilla van Deurs netop har taget de første spadestik til byggeriet “High Five” - tre femkantede punkthuse, der skal huse 69 almene familieboliger. 

Grunden vi står på, har stået ubeboet i mange år, og var groet godt til. Gennem årene har der været mange planer for, hvad grunden skulle bruges til. Men der skulle bare en almen boligorganisation med store ambitioner til, sammen med en god flok dygtige rådgivere og entreprenører til, for at et byggeri på grunden nu kan gå i gang. 

 

Bygget til københavnerliv

Til første spadestik på nybyggeriet High Five, taler, udover Jan Hyttel, også Camilla van Deurs, der flere gange fremhæver, at hun glæder sig til at kunne vende tilbage, når byggeriet står færdigt, og forhåbentlig kunne præmiere dem for dens smukke arkitektur

“Det er bygget til københavnerliv, og det er det gode ved det almene byggeri,” siger hun i talen, og fortsætter:

“Det føles særligt godt i maven, når vi ser almene byggerier, de andre er misundelige på. Det får de private aktører til at tænke ‘Når de kan, så kan vi også!’”

Kommende beboere kan glæde sig

Den kommende boligafdeling kan meget. Det bliver ikke kun gode boliger med et smukt lysindfald fra to sider, der bliver også frodige naturområder, et landskab der kan byde københavnerne indenfor.  

Lige nu er planerne at kommende beboere vil kunne flytte ind i marts 2021.

“De kan glæde sig til et fantastisk flot område, gode sunde boliger, og en placering hvor det er let at komme til sin arbejdsplads,” siger Jan Hyttel.