Bo-Vita får prisen for i samarbejde med den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels' tegnestue BIG at have skabt et smukt alment byggeri med en meget begrænset økonomi og en modig bygherrestrategi.

Københavns Kommunes begrundelse for præmieringen lød: 

"Ved at tænke utraditionelt, prioritere meget konsekvent i brugen af materialer og ved at have modet til at acceptere et skrabet men meget flot udtryk, er der skabt et usædvanligt vellykket boligbyggeri.

Det er et meget spændende bud på, hvordan man billigt får et unikt byggeri med et helt særligt særpræg.

Kunsten i at få meget ud af lidt er lykkedes vildt godt.

Det simple greb er super enkelt, men svært at lave. Det er prisværdigt og meget flot.
BIG og Bo-Vita står med Dortheavej bag et af den senere tids mest bemærkelsesværdige almene boligprojekter, der kan inspirere andre almene boligselskaber."

Bo-Vitas organisationsformand Jan Hyttel, modtog prisen på Bo-Vitas vegne, og han var både stolt og meget glad for den fine hæder.

Til stede ved prisoverrækkelsen var også byggeprojektleder Carsten Bai, forretningsfører Steffen Boel Jørgensen og Dortheavejs afdelingsformand Lasse Mucha Andersen.

Med prisen følger 10.000 kr., et diplom og en bronzeplade med gravering. Pladen skal fremover pryde husmuren i afdelingen på Dortheavej.

Det er anden gang Bo-Vitas byggeri på Dortheavej modtager en arkitekturpris. I januar 2018 vandt Bo-Vita Lille Arne Prisen, som blev uddelt af Arkitektforeningen København.

Ved prisuddelingen præmieredes også Hotel Herman K på Bremerholmen, Kulturtårnet på Knippels Bro, Noma på Refshalevej og Kalvebod Fælled Skole i Ørestaden.

Årets Publikumspris gik til Amarylis Hus på Grønttorvet i Valby, som også var blandt de seks byggerier, som blev præmieret af kommunen.