Ung mand fra Brøndby Strand vinder filmkonkurrence og 10.000 kr.
Onsdag d. 3. april var en stor aften for Belal Durany, 15 år, der til bor i Kisumparken i Brøndby Strand og går i 9. klasse på Brøndby Strand Skole. Hans film ’Til Tiden’ blev nemlig kåret som vinderen af en stort anlagt filmkonkurrence ved åbningen af CAFx – Copenhagen Architecture Festival, i Grand Teatret i København.

”Mit hjerte stoppede et par sekunder, da de udråbte mit navn”
Belal var på sent på den da han skulle ind til visningen. Han nåede lige at træde ind i salen, da hans film ’Til tiden’ blev udråbt til vinder af konkurrencen. Selvom Belals film havde fået mange stemmer på hjemmesiden, hvor konkurrencen foregik, var Belal stadig uvidende om, hvorvidt hans film ville vinde. Belal havde to venner, der har været med til at producere filmen, og sin onkel med som støtte. ”Der var helt fyldt op i salen,” fortæller en stolt Bela og fortsætter: ”Mit hjerte stoppede et par sekunder, da de udråbte mit navn. De klappede mig helt op til scenen”.

’Almene hjem’
CAFx konkurrencen ’Almene Hjem’ opfordrede alle beboere i de almene boliger til at optage en 60 sekunders video om livet i danske almene boligområder. Videoerne er hverdagsfortællinger og giver et indblik i en fælles kulturarv og velfærdshistorie.

”Til Tiden”
I vinderfilmen ser man en ung mand der skal nå sit tog. Han kommer cyklende i fuld fart op mod stationen og glemmer, i frygt for at miste toget, at låse sin cykel. I løbet af dagen bliver cyklen stjålet af nogle unge fyre. De smider den på cykelstien, og her samler en venlig mand den op og stiller den tilbage i cykelstativet ved stationen. Da drengen kommer tilbage, er han glad for at se, at hans cykel stadig er der. Helt uvidende om hvilken rejse den har været på i løbet af dagen.

”Det er en universel historie. Den kunne foregå alle steder. Der er mange mennesker der kan relatere til den historie. Jeg har selv prøvet at få min cykel stjålet. Dog kun en enkelt gang” fortæller Belal om idéen til filmens tema.  

Både 1. og 2. pladsen gik til Brøndby Strand
Siden 4. februar har man kunne gå ind på CAFx’ hjemmeside og give sin stemme til en af de 12 film. Med knap 12000 stemmer var Belal med ”Til tiden” vinderen af konkurrencen. 2. pladsen gik til  en film af en anden ung Brøndby Strand-dreng, nemlig Cristian Spargo Martinez.

Fra hobby til karriere
Belal har produceret mindre film til Youtube, siden han var 12 år. Interessen startede, da han deltog i et valgfag om filmproduktion på Brøndby Strand Skole. Her begyndte han i det små at prøve kræfter med at optage og klippe film. Belals succesoplevelse med hans film ’Til Tiden’ har givet ham blod på tanden til at forsætte med at lave film: ”Jeg vil gerne arbejde med film og redigering af film i fremtiden. Jeg vil gerne arbejde med noget, jeg elsker, og det er film”.

10.000 kr. præmie
Præmien for at vinde konkurrencen er 10.000 kr. Belal har været så gavmild at give lidt af præmien til de venner, der har spillet med i filmen og været med til at producere den. Resten af de 10.000 ved planlægger Belal at bruge fornuftigt: ” Jeg vil gerne købe noget nyt filmudstyr”.  

Du kan se Belals film her: 

Læs mere om konkurrencen og se de andre tolv finalisters film her.