I starten af august afgik der endnu engang en busfuld af glade mennesker fra parkeringspladsen foran Tranumparken 4.

Samarbejde mellem boligafdelinger i Brøndby Strand

Børnenes rejsebureau er en del af samarbejdet mellem De 9 boligafdelinger i Brøndby Strand. Hugo Thuge fra T13 fortæller

”Det handler om at skabe et rum så der er mulighed for, at alle kan komme på ferie i løbet af sommeren. Vi ved jo, at der er nogle familier der ikke har rum i budgettet til, at familien kan komme afsted på ferie. Derfor har vi i samarbejdet besluttet at skabe et tilbud, så de familier kan komme afsted”.

Leg og ture

Årets lejr var præget af de meget høje temperaturer, så der var behov for både at lege vandkampe og være ved havet. Ud over blev der spillet rundbold, hygget og leget i de fem dage lejren varede.
En af dagene gik til Odsherred zoo. Det var et første besøg på et sted der har omkring 100 forskellige dyrearter, ofte dyr som mange af børnene fra Brøndby strand aldrig før har mødt i levende live. Der var også mulighed for at ”få en snak” med de mere tamme dyr i klappegedefolden, hvilket var en stor oplevelse for især de mindste børn.

Hugo Thuge forklarer at en af tankerne bag børnenes rejsebureau også er, at børn og familier skal have nogle andre oplevelser” det er godt at hygge med dyr eller være sammen på en måde der er mere intens end det man er vant til.

Nye venner - en intens uge

Det kræver virkeligt meget at være 57 personer sammen, på et relativt afgrænset område i en hel uge. De nye oplevelser er med til at bryde familiernes grænser og udvikle deres sociale kompetencer” og som den største gevinst, så giver det nye venner og netværk slutter Hugo Thuge