Velkommen til Askerød

Det har i flere år været ønsket at åbne Stamhuset og området omkring mere op og gøre det mere indbydende for både områdets nuværende beboere, men også folk der kommer udefra.

De høje, mørke plankeværk og blændede døre har bidraget til et lukket ydre, der ikke ligefrem har inviteret folk indenfor. Hverken til Stamhuset og alle de aktiviteter, der er i huset hos områdets klubber og foreninger og Greve Nord Projektet, men heller ikke som indgangsportal til selve Askerød området.

En flot indgangsportal

De store stålbjælker skal pilles ned, og i stedet skal der opsættes en træpergola med slyngplanter. Den lukkede garage, der udgjorde en gavl i huset, er revet ned, og i stedet er der sat to nye vinduer i – et ind i køkkenet og et ind mod et af kontorerne.

Et af formålet med renoveringen er at gøre området mere indbydende, at byde folk indenfor og gøre det til en fin ”indgangsportal” for Askerød. Planen er, at renoveringen skal være færdig i løbet af foråret, men en præcis dato kan ikke siges med sikkerhed. Bl.a. har frosten gjort forlænget arbejdet for håndværkerne.

Læs mere på Greve Nord Projektets egen hjemmeside

Beboerne glæder sig

En af dem der glæder sig over renoveringen er formanden for afdelingsbestyrelsen i Askerød, Jørgen Fahlgren.

”Det bliver så flot. Vi beboere glæder os meget over forandringerne, og det er jo til gavn for alle", siger han og fortsætter: ”Jeg er sikker på, at det vil tiltrække mange flere, at man nu bedre kan se ind og se, hvad der sker. Så kan folk se, at Askerød er et sted med liv og muligheder for beboerne. Det vil også gøre det tydeligt, at vi har Café Ask, hvor man kan komme og spise, selvom man ikke bor i Askerød. Og når der er gæster til de mange fester, konfirmationer, bryllupper m.m., føler folk sig velkommen og kan se, hvor de skal ind.”