I serien møder vi fem familier, der bliver kastet ud i hver sin boform og livsstil fra et årti, som bød på mange forskellige strømninger i samfundet. I et oplæg til ”Skru tiden tilbage til 1970’erne” påpeger DR, at årtiet kan huskes for både godt og skidt:

”Solen skinnede altid i 1970’erne, og livet var bare mere enkelt. Eller hvordan var det nu lige det var? For mange rimer 1970´erne på frisind, hippier og rødstrømper. Men det var også et årti med økonomisk krise, voksende arbejdsløshed og et boom af parcelhuskvarterer, som vi kender dem i dag”.

Et eksperiment, der kræver modige familier

Seriens koncept er, at de fem familier over fem dage på egen krop og sjæl skal mærke, hvordan det var at leve i 70’ernes Danmark. DR’s mål med programmerne er, at familierne ”bliver udfordret på deres nutidige værdier og tankegang, når de møder en markant anderledes hverdag, og en ny måde at gå til livet på anno 1970´erne. For har vi i virkeligheden glemt noget værdifuldt undervejs? Og er der noget, vi kan lære af livet dengang, som er værd at tage med tilbage til nutiden?”.

Fra Frederikshavn til Brøndby Strand

Den 20. september løber det 3. afsnit over skærmen. Det er optaget i et af Brøndby Strands 12 højhuse – nærmere bestemt på 12. etage i Albjergparken 6 i boligafdelingen Rheumpark. Her møder vi familien La Cour Kostending, som til dagligt bor i et byhus Frederikshavn. Familien består af mor Trine, der til dagligt er blomsterdekoratør og far Rasmus, som er kørende sælger. Sammen har parret børnene Karla og Kristoffer på 5 og 2 år.

Optagelser fra morgen til aften

Familien flytter ind i det dengang nye og hotte Brøndby Strand, hvor de skal leve som en moderne 70’er-børnefamilie. I programmet bliver de tvunget til at tænke over, hvordan deres nuværende livsstil er sammenlignet med tendenserne i 1970’erne.

Omvæltende forandring

Omvæltningen fra byhus i Frederikshavn til højhus i et stort område som Brøndby Strand var overvældende.

”Det var sjovt men også en smule hektisk, da vi jo havde kamera på i 8-9 timer om dagen i løbet af de 5 dage, vi var i Brøndby Strand. Og så var det også lidt af en udfordring, at bo med to børn på 12. etage. Både fordi, vi er vant til, at børnene bare lige kan løbe ud og lege i haven, og fordi mine nerver havde det svært med at være så højt oppe. Så jeg var hele tiden rundt og sikre mig, at vinduerne var lukket, mindes Trine.

Udsigt flot, men hjemme bedst

Familien La Cour fik også øjnene op for nogle af de mange positive sider ved et område som Brøndby Strand.

”For det første troede jeg, at det var helt vildt små lejligheder, der var i højhusene, men det var jo en rigtig fin og stor lejlighed, vi fik tildelt. Og så lå den på 12. etage. Så selvom det betyder at, der ikke er direkte adgang til et udeareal, har man en fantastisk udsigt. Og så var jeg da også glad for at se, hvor grønt her var i området."

Trine oplevede også , at alle kendte hinanden: "Hvor jeg i Jylland tit oplever, at folk er lidt tilbageholdne, hilser man mere på hinanden og falder i snak uden at kende hinanden. Jeg oplevede, at folk var mere åbne, og det kan jeg egentlig rigtig godt lide”.

Programmet med Trine og familien La Cours oplevelser fra Brøndby Strand vises den 20. september.