56 beboere fra Mjølnerparken, heraf 36 børn har været på sommerudflugt til Sjællands Odde. De fik en dag med hygge, leg på stranden og masser af sjov med dyrene på en bondegård. Ud over en dejlig dag er håbet, at børnene får glæde ved naturen og læringen i turen er desuden at de skal se det danske samfund fra andre vinkler end stenbroens.

 

I løbet af dagen fik børnene besøgt en bondegård, hvor de gav mad til dyrene og kunne stille spørgsmål til gårdens ejer om dyrene. Børnene var meget nysgerrige og de gav mad til geder, får, kaniner og høns.

 

Efter bondegårdsbesøget gik turen til stranden, hvor børnene svømmede, jagtede krabber og byggede sandslotte.


Samtidig fik familierne mulighed for at møde andre familier i Mjølnerparken og fik tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende.

 

- Det har været dejligt for mig og min kollega Masti at arrangere udflugten til Sjællands Odde, for beboerne har været så glade for turen. En sommerudflugt kan gøre en stor forskel for børnefamilier i udsatte boligområder. Det er en oplevelse, der huskes og har betydning. Børnene bliver glade og har noget at fortælle de andre børn, når de starter i skolen efter ferien. Jeg satser på, at vi også arrangerer en udflugt til næste sommer, siger Hinda Yusuf, koordinator for familie og fritidsguideindsatsen i den boligsociale helhedsplan for Mjølnerparken. 

 

Sommerudflugten til Sjællands Odde fandt sted lørdag den 30. juni fra kl. 9-18