Bo-Vitas dejlige boligafdeling i Strandgade er en perle på Christianshavn og det bedste sted i byen. Det kan alle, der bor der, hurtigt blive enige om og når først man er flyttet ind i afdelingen og har mødt den ægte Hvide Snit stemning, er det kærlighed man helst ikke vil miste igen.

Hvide Snit eller bare Strandgade, som afdelingen hedder efter administrationsskiftet fra Lejerbo til Bo-Vest, fejrede lørdag 18. august 40 års jubilæum. Adskillige af de beboere, som flyttede ind for 40 år siden, bor der endnu og det siger noget om hvor rart der er at bo.

Hele 114 beboere dukkede op, deriblandt en del børn, for Hvide Snit har i de senere år fået mange nye børnefamilier, som er med til at skabe liv i afdelingen. Generationerne skifter og det er kun godt for et boligområde at der bor en skønsom blanding af børn, unge og ældre, som kan have glæde af hinanden.

Hvide Snits afdelingsformand Jan Hyttel holdt en dejlig tale for beboerne, hvori han fik sagt, at dengang han sammen med sin hustru Irene flyttede ind i afdelingen var det tanken at de kun skulle bo der i et par år, men nu var der gået 26 år, og de var her endnu og det var de glade for.

I sin tale kom Jan Hyttel også ind på de forskellige fornyelser som ejendomme har været igennem i årenes løb. Blandt andet har Hvide Snit for nogle år siden fået altaner og de, der bor i stueetagen har fået terrasser. Mange af altanerne og terrasserne vender ud mod havnen og er med til at gøre afdelingen til et attraktivt sted at bo og den dejlige udsigt over vandet er daglig livskvalitet for beboerne i Hvide Snit. Også afdelingens legeplads, der ligger midt i bebyggelsen, og udearealerne samt kajen er i de senere år blevet renoveret med mange fornyelser til følge.

Jubilæet blev fejret på kajen med velkomstdrink, spisning af helstegt pattegris, lækre salater, kage og slik.

Festudvalget fik klapsalver for at have lavet et flot arrangement – og en særlig tak fik bestyrelsesmedlem Sanne Nielsen, som havde gjort en ekstraordinær stor indsats for at få jubilæumsfesten til at lykkes.