Et trygt område med fællesskabet i fokus

Arkitekterne bag det nye plejecenter har arbejdet på at sikre en balance mellem muligheden for privatliv og gode fælles faciliteter, der kan medvirke til et stærk fællesskab. 

I alle boliger vil man få oplevelsen af en gennemlyst bolig i byen. Alle boliger er placeret med udsyn til den omgivende by på den ene side, og åbner sig mod Sct. Josephs fællesskab og Kirkeplads på den anden side. Alle plejeboligerne ligger i grundens periferi med udsigt til de omgivende villakvarterer, men har udgang til et fælles fordelings- og opholdsareal. 

I dag er op mod 80% af de borgere, som bor på plejehjem demente. Det skaber en række særlige behov og vilkår. Den demente mister lige så stille erindringen om den nære fortid og derved muligheden for at danne sig passende forestillinger om fremtiden. At leve som dement er altså at være fanget i et evigt 'her-ognu', i et til tider uoverskueligt virvar af hændelser og steder. Den umiddelbare sansepåvirkning er derfor vigtig at have for øje, ligesom man skal sikre omsorgsfuld guidning og trygge omgivelser der altid fører hjem.

Den mobile demente har ofte behov for at vandre, og finder glæde i at bruge sin krop. Lostermurens særlige ramme giver en helt unik mulighed for at skabe en stor tryg sammenhæng af varierede pladser, havder og stiforløb.

Den indre gård, som plejecenteret nye bygninger danner, bliver derfor lukket af mod kirken og klosteret, men åbnes derimod op mod de omgivende park- og haverum, så beboerne sikkert og trygt kan bevæge sig rundt på  hele klosterets areal.

 

Boligerne

Plejecenteret organiseres på fire etager med i alt 92 boliger. Heraf er fire boliger lidt større parboliger og fire boliger bariatriboliger. 

Boligerne i kompakte, funktionelle og i høj kvalitet. Alle boligerne har franske altaner og en stor karnap med godt udsyn til omgivelserne - også fra en kørestol. 

I boliger er et lille the-køkken, der kan tilpasses efter behov. Alle boliger har egne badeværelser med farvet vægbeklædning, der skaber kontrast til saniteten og en hjemlig stemning. Der opbevaring på både åbne hylder og i lukkede skabe. 

Du kan se tegninger og læse mere i vinderprojektet, som kan downloades nederst på siden. 

 

Fællesarealer

Plejecentrets hjerte er det store fælles køkken-alrum som er placeret centralt på hver etage. Her kan man samles i morgensolen over morgenmaden med kig til kirke, terrase og gårdhave. 

Hver etage har desuden et multirum, hvor det er muligt at trække sig tilbage i fordybelse, alene eller sammen, og alle etager har direkte udgang til stor sydvendt terrasse. 

Plejecentret er omgivet af de smukke historiske grønne arealer, bl.a. den gamle klosterhave med masser af opvoksede træer og buske. 

 

Hvis du gerne vil bo i en af de nye plejeboliger i Sankt Joseph, skal du kontakte Københavns Kommune med henblik på visitation til en plejebolig.