Elisabeth Westerman, 33 år, tager imod i sin lejlighed på Lukretiavej, hvor hun bor sammen med sin mand og parrets to små børn. Elisabeth er formand for Bo-Vitas afdeling på Lukreatiavej og er for tiden på barselsorlov med sin lille søn Eik, som er en charmetrold på et halvt år. Elisabeth arbejder til daglig som læge og når hendes barsel slutter vil hun gerne videreuddanne sig med henblik på at blive almenpraktiserende læge. Målet er at få egen lægepraksis.

Med planlægning og prioritering når man langt 

-Jeg har en travl hverdag, men jeg er en af dem der kan lide at have mange bolde i luften. Jeg får energi af at være aktiv og har altid været med i forenings-og organisationsarbejde. Det er muligt at klare det hele ved at planlægge sin tid og prioritere opgaverne, jeg løser i bestyrelsen, siger Elisabeth, der har boet på Lukretiavej siden 2013 og synes det er et godt sted at bo.

-Her er lyst, grønt og gode legemuligheder for børnene. Man er tæt på Valby Langgade, Spinderiet og offentlige transportmidler. Jeg kan også godt lide at her bor mennesker fra mange forskellige lande. Mangfoldigheden gør det sjovt og spændende at være her.

Men Lukretiavej har også udfordringer i forhold til integration og beboere med sociale problemer, og vi har haft boligsocial helhedsplan. Da den stoppede efterlod den lidt et tomrum der gjorde at problemerne kom tilbage, da der ikke var nogen til at tage over. Vi fokuserer i dag på en løsning af problemerne ved hjælp af et samarbejde mellem vores beboerrådgiver og vores varmemester samt Bo-Vitas beredskab og Highfive, hvor vi arbejder på at indsatsen bliver bæredygtig og forankret i lokallivet, så planen på sigt er at projekterne kan køre uden støtte fra Bo-Vita, fortæller Elisabeth.

Bestyrelsesarbejde er teamwork

Elisabeth har været med i bestyrelsen siden 2016, og ikke så længe derefter blev hun valgt som formand for afdelingen.

-Jeg er glad for bestyrelsesarbejdet, da jeg synes det er spændende at være med til at bestemme hvordan vores boligområde skal være. Som formand har jeg en del at gøre. Der er møder, planlægning, skrivelser til beboerne, økonomi og bygningstjek osv. Jeg får nok i gennemsnit brugt 4 timer på opgaven hver uge, men jeg får jo heldigvis god støtte til arbejdet. Både af de øvrige medlemmer af bestyrelsen og fra afdelingens varmemester, der deltager i alle vores bestyrelsesmøder, fortæller Elisabeth.

Hendes mærkesager er at alle skal kunne trives og føle sig velkommen på Lukreatiavej. Det er fællesskabet som er omdrejningspunkt for områdets udvikling, siger hun.

-I bestyrelsen har vi valgt at have stor fokus på at finde på aktiviteter, som kan fremme beboernes glæde og det gode naboskab i afdelingen.

Vi holder julefest, hallowen, fastelavsfest, Eid-fest og plantedage. Hver uge er der fredagsspisning og om tirsdagen er der kvindecafè og aktiviteter for børnene arrangeret af Highfive. Herudover holder vi i løbet af året en masse arrangementer for børn og unge.

Det er selvfølgelig ikke bestyrelsen, som søger for alting. Udover hjælper fra vores beboerrådgiver og Bo-Vitas Beredskab får vi også hjælp fra de frivillige fra Highfive, som der heldigvis findes mange af i området. De frivillige er simpelthen fantastiske og de fortjener stort bifald. Vi har også et glimrende samarbejde med lokale klubber som f.eks. fritidscentret Hoffmanns Minde, som hører under Københavns Kommune, fortæller Elisabeth.

En fysisk helhedsplan vil give et ekstra løft

Et aktuelt emne for beboerne er ifølge formanden den fysiske helhedsplan, som det er håbet at afdelingen kan få om ikke så længe. Blandt andet trænger alle rør til at blive skiftet og ambitionen er at få nye køkkener og badeværelser. Der er også blandt beboerne et ønske om at afdelingen får et nyt affaldssystem.

-Det er meget spændende, og jeg glæder mig til, at jeg sammen med bestyrelsen og beboerne kan være med til at præge den fysiske helhedsplan. En fysisk helhedsplan handler ikke kun om renovering, men også om forandringer der vil styrke beboerne følelse af tryghed, trivsel og glæde ved at bo her.

For når en boligafdeling ser fin og funklende ud, så signalerer den at her har man styr på tingene og det er med til at skabe godt image, som gavner alle der bor i området, siger Elisabeth Westermann, der i øvrigt også sidder i Bo-Vitas repræsentantskab. Her havde hun fornylig sin lille søn med til møde. Det gik fint. Han sad stille og roligt på sin mor arm under hele mødet.

-Ja, Eik er allerede ret mødevant, så det klarede han flot. Jeg synes, at det engang imellem godt kan være acceptabelt at medbringe sit barn til et møde, og jeg vil gerne sige til andre kvinder, at hvis engagementet og lysten er der, så må det ikke være en baby som forhindrer at man kan være aktiv i det beboerdemokratiske arbejde eller stille op til posten som afdelingsformand, siger Elisabeth Westermann.