Seminaret, der blev holdt under overskriften ”Genhusning som succes”, var tilrettelagt af Bo-Vitas Beredskab og havde afsæt i den aktuelle situation i Mjølnerparken, hvor Bo-Vita gør alt hvad man kan for at sikre de bedst tænkelige vilkår for beboernes genhusning både under den fysiske helhedsplan og ghettoplanens salg af boliger.

Formålet med seminaret var at bibringe medarbejderne mere viden om hvad der præcis skal indgå i en god genhusningsproces og sammen drøfte udfordringer og læringspunkter, så alle i organisationen kan blive endnu bedre klædt på til at løse opgaver i forbindelse med en genhusning.

Seminaret foregik i fælleslokalet i afdeling Bodenhoffs Plads på Christianshavn. Det begyndte fredag morgen kl. 9 med velkomst af Bo-Vitas forretningsfører Steffen Boel Jørgensen. Derefter blev dagens program gennemgået af Mette Frances Johannesson, chef for Bo-Vitas sociale indsatser.

Inspirerende oplæg og livlig debat

Journalist Jakob Sheikh, der har skrevet mange artikler om Mjølnerparken i Politiken, gav et oplæg med overskriften ”Hvordan får vi genhusningen til at lykkes”, som dannede optakt til den senere workshop om samme emne.

Hakan Tasdemir, projektchef i Bo-Vitas byggeafdelingen, viste en film om renoveringen af Mjølnerparken og derefter var der oplæg om genhusning i praksis og trygge boligområder ved henholdsvis tryghedskonsulent Søren Wiborg og tryghedschef Eskild Dahl Pedersen.

Oplæggene blev efterfulgt af en åben og god debat mellem oplægsholderne og deltagerne i lokalet.  

Inden frokost orienterede organisationsformand Jan Hyttel om det netop overståede ekstraordinære repræsentantskabsmøde. Han kunne oplyse at forretningsfører Steffen Boel Jørgensen nu er tilbage og at der er valgt en ny og arbejdsduelig bestyrelse. Han nævnte også, at han var glad for medarbejdernes store opbakning til Steffen som chef.

Om eftermiddagen fik seminaret besøg af Jakob Hansen fra Københavns politi, der fortalte om politiets arbejde i udsatte boligområder og med fokus på at skabe tryghed for beboerne.

Programmet omfattede desuden en evaluering af de opgangsmøder og servicebesøg, der henover det sidste års tid er blevet gennemført i afdelingen på Lukretiavej i Valby.

Driftskonsulent Hans Háfjall, ejendomsmester Gerd Wegener og tryghedskonsulent Torben Randrup kunne fortælle at indsatsen har givet et godt resultat. Beboerne er kommet tættere på hinanden og deres lyst til at tage ansvar for boligområdet er steget, hvilket var målet med indsatsen, lød det fra de tre spydspidser i projektet,

Forretningsfører Steffen Boel Jørgensen afsluttede dagen med at takke for et godt og spændende seminar, der kan danne grundlag for det videre arbejde med genhusningen af Mjølnerparkens beboere.