På bestyrelsesmødet i oktober arbejdede bestyrelsen også med planlægning af årets repræsentantskabsmøde, herunder vedtægtsændringer og udarbejdelse af årsberetning.

Der blev på mødet talt om den nye aftale mellem Københavns kommune og BL vedrørende retningslinjer for etablering af seniorbofællesskaber, som er blevet en efterspurgt boform blandt byens ældre.

Bestyrelsen kommenterede aftalen, som har været i høring hos Bo-Vita afdelinger med bofællesskaber. Det blev især drøftet om der skal være boligsocial anvisning til bofællesskaber. Man var enige om, at det er meget svært at forene boligsocial anvisning med bofællesskabstanken, hvis grundide er at skabe et socialt fællesskab af beboere som har gjort et aktivt tilvalg.

Frikøb af tryghedschef

Endvidere drøftede organisationsbestyrelsen en indstilling fra forvaltningen om frikøb af Beredskabets tryghedschef, der lige nu er ansat 7 timer om ugen i den boligsociale helhedsplan i Mjølnerparken.

Ifølge kommunen og Landsbyggefondens ansættelsesregler, kan tryghedschefen ikke både være ansat i Beredskabet og samtidig arbejde i Mjølnerparken og Den Grønne Trekant, fordi de har en boligsocial helhedsplan. Forvaltningens indstilling om frikøb af tryghedschefen 7 timer om ugen i perioden 1.10 2018 til 1.10 2019 blev tiltrådt af bestyrelsen. Hermed er tryghedschefen ansat i organisationen og ingen udefra kan blande sig i hvor han arbejder.

Fællesudbud på køkkener som råderet

Ligeledes på oplæg fra forvaltningen besluttede bestyrelsen under dagsordenspunktet ”Fællesudbud”, at der for hele Bo-Vita boligorganisation skal gennemføres et fællesudbud på køkkener som kollektiv råderet.

Bo-Vita har tidligere gjort brug af rammeaftale på køkkener via AlmenIndkøb. Imidlertid opsagde Svane Køkkenet denne aftale på grund af uoverensstemmelser med AlmenIndkøb. Bo-Vita har derfor stået uden aftale og har i en mellemliggende periode benyttet to ikke udbudte aftaler nemlig HTH A/S og Svane Køkkenet Erhverv København.

For at sikre overholdelse af udbudsreglerne, skulle bestyrelsen beslutte hvordan boligorganisationen og afdelingerne skal løfte udbudspligten i form af en rammeaftale. Der er flere fordele ved fællesudbrud, dels går det hurtigere med at få løst opgaven og der er også penge at spare ved et stort fælles udbud.
Udbudsomkostningerne på 160.000 kr. betales af dispositionsfonden.

Genhusning og midlertidige lejekontrakter

Et vigtigt punkt på dagsordenen var en drøftelse af genhusningsbeslutninger vedrørende Mjølnerparken, herunder hvordan forholdene for beboerne på midlertidige lejekontrakter skal være. Siden den fysiske helhedsplan blev vedtaget af afdeling Mjølnerparken i juni 2015, er alle genudlejninger blevet foretaget på midlertidige lejekontrakter. Den seneste opgørelse har vist, at det drejer sig om 101 lejemål.

Bestyrelsen vedtog, at midlertidige kontrakter ikke bør overtrumfe intern venteliste, men at beboere på midlertidige lejekontrakter selvfølgelig kan skrive sig op på venteliste i Mjølnerparken og i andre Bo-Vita afdelinger.

Herefter fulgte andre emner som: Akacieparkens nye fælleshus, stillingtagen til sponsorater, som bestyrelsen ikke vil gå ind i og en klage fra Mjølnerparkens afdelingsformand, som bestyrelsen tog til efterretning.

Nørre Søpark fik bevilget et lån på 315.000 kr. til udskiftning af afdelingens antenneanlæg. Lånet på 315.000 kr. blev bevilget af bestyrelsen og tages fra dispositionsfonden. Lånet er rentefrit og skal tilbagebetales over en 10-årig periode. Bestyrelsen evaluerede studierejsen til Bruxelles. Man var enige om, at det var en god tur som opfyldte formålene og som var holdt indenfor budgettet, herunder ikke mindst var turen med til at underbygge det fremtidige samarbejde mellem bestyrelse, drift og administration.

Status på byggeri, helhedsplan og tilsynssag

Organisationsformand Jan Hyttel fortalte om arbejdet i Bygherreudvalget og gav status for den fysiske helhedsplan i Mjølnerparken, som forventes snart at gå i gang.

I slutningen af mødet orienterede organisationsformand Jan Hyttel og forretningsfører Steffen Boel Jørgensen om hvordan det går med migreringen til BO-VEST. Der er stadig nogle problemer i forhold til at få de sidste data overført fra Lejerbo til BO-VEST, herunder hører PBS-fil-sagen og ventelisterne.

Tilsynssagen med kommunen var også oppe at vende på mødet. Formand Jan Hyttel og Steffen Boel kunne oplyse, at Bo-Vita er blevet prækvalificeret til ØB49, som er en konkret byggesag, og den endelige aflysning af tilsynssagen ventes snarest.

Teknik og Miljøforvaltningen er tilsendt egenkapitalopgørelse på 32 mio. kr.  og stigende samt E&Y notat, der aflyser risici. En advokat er i gang med at vurdere tilsynssagen på Bo-Vitas vegne. Bestyrelsen vurderer, at Bo-Vita har kvalificeret bistand, både med hensyn til regnskab og jura.

Du kan læse referater i fuld længde på Bo-Vitas hjemmeside under menupunktet ”Dagsordener og referater fra bestyrelsesmøder”.