Der er liv og glade dage i Gyldenrisparkens genbrugsbutik, der er blevet en stor succes i boligområdet. Butikkens genbrugssalg er gået over al forventning, og det er ikke kun beboerne i Gyldenrisparkens egne 432 lejemål, der er glade for at handle genbrug. Også fra de omkringliggende bebyggelser strømmer folk til for at donere gode ting til butikken eller handle ind. For med en beliggende tæt på SuperBrugsen, Føtex Food og gode parkeringsforhold er genbrugsbutikken let at komme til og den er velsignet med meget flot kundeaktivitet.

Der er tre faste frivillige i butikken. Det er Grete Nielsen, Rene Sørensen og Jens Ole Riisgaard. De husker tilbage til beboermødet i 2016, da beboerne i Gyldenrisparken begyndte at tale om at lave en genbrugsbutik i boligområdet. 

-Det var vores varmemester Michael Jensen, der kom på ideen. Han kunne se, at der var mange gode ting, som havnede i affaldscontainere, selv om andre beboere kunne få glæde af dem. Michael foreslog på mødet, at vi åbnede en genbrugsbutik, og det var en ide beboerne bakkede op om. Ja, sådan en måtte vi have i Gyldenrisparken og så gik jagten ind på at finde et velegnet lokale, siger Grete Nielsen. Det fandt man på adressen Store Krog 6.

 

Giver glæde og godt nabofællesskab

Genbrugsbutikken åbnede i februar 2016 og har således snart 2 års fødselsdag. Helt fra start har der været stor interesse for butikken, som i dag har mange faste stamkunder. Kunderne kommer fra Bo-Vitas afdeling Gyldenrisparken og de nærliggende boligområder som eksempelvis Oxford Have, der er et rækkehuskvarter tæt på Gyldenrisparken. Men der kommer også folk fra andre dele af Amager for at kikke efter et godt tilbud i butikken.

Butikken byder på kaffe og varm chokolade – og her ved juletid er der også gløggarrangement og masser af søde nisser til salg. Man kan ikke undgå at få sig en hyggelig sludder med de andre kunder og med de tre frivillige ildsjæle, som passer butikken. Så på den måde er genbrugsbutikken også blevet et sted, hvor man kan lære sine naboer at kende, og den er med til at skabe fællesskab og godt naboskab på tværs af boligområderne.

Selve genbrugsbutikken er på 3 rum. Og selv om der er godt gang i salget, er der fyldt godt op af ting og sager på reoler og tøjstativer.

-Det er utroligt, hvor meget der kommer ind hele tiden, lyder det fra Grete Nielsen. Det er alt mellem himmel og jord lige fra møbler, lamper og malerier til køkkenting porcelæn og andre ting. Vi modtager en del tøj, og vi sætter stor pris på, at alt er set efter, inden det kommer helt ind i butikken, så det ikke har huller, defekte lynlåse eller er snavset. Det skal have en vis standard, forklarer Grete.

-Det, der ikke er godt nok, bliver sendt videre til andre steder, hvor det kan bruges. Intet går til spilde, tilføjer hun.

De fleste ting i butikken koster typisk mellem 20 og 40 kr. Og hvis man leder efter nipsting, er der et stort udvalg af nips i alle afskygninger at finde på en særlig 5-kroners hylde. Den dyreste ting i butikken er en pels til 500 kr., som endnu ikke har fundet en køber. Derimod har man til en god pris fået afsat en Ph-lampe og nogle flotte modelskibe til en samler. 

Belønnet med to priser

Når der kikkes tilbage på genbrugsbutikkens første 2 år i Gyldenrisparken er det med stor glæde.

-Det er gået rigtig godt, og vi tjener flot. Vi nyder godt at, at det er populært med genbrug. Vi har stamkunder, der kommer hver uge, og kunder, der kommer engang imellem, når de alligevel skal i Brugsen eller Føtex og handle, siger Grethe Nielsen, Rene Sørensen og Jens Ole Riisgaard.

De fortæller, at butikken har omsat for ca. 40.000 kr. i løbet af de to år, den har eksisteret. Pengene bliver brugt til aktiviteter, der fremmer det sociale fællesskab i boligområdet. Da Gyldenrisparken holdt sin årlige sommerfest, var det penge fra genbrugsbutikkens overskud, der sponsorerede musikken og også sørgede for at der var gratis hoppeborg, popcorn og sodavand til børnene. Det er noget, der vækker glæde hos beboerne i boligafdelingen, men også hos bestyrelsen og afdelingsformand Marianne Jørgensen, da den økonomiske støtte giver mulighed for at lave endnu flere aktiviteter, der gavner fællesskabet i området.

Gyldenrisparkens genbrugsbutik har modtaget boligselskabet Bo-Vitas aktivitetspris og Lejerbos Spirepris for deres arbejde med genbrug og grøn bæredygtighed.

Genbrugsbutikken har en annonce i Den Blå Avis og den har også sin egen facebook-side.

Gyldenrisparkens genbrugsbutik, Store Krog 6, kælderen, har åbent mandag kl. 15-17 og torsdag kl. 16-18.