Bestyrelsesmødet blev holdt i Pakhuset i Glostrup og blev som sædvanligt indledt med velkomst af organisationsformand Jan Hyttel. Derefter var der valg af dirigent, som ikke tog lang tid, da bestyrelsen har udpeget næstformand Flemming Grandal som fast dirigent ved møderne.

Sluseholmen får sin støtte

Første punkt på dagsordenen var en anmodning fra Sluseholmen til bestyrelsen om genovervejelse af afslag på økonomisk støtte til ny opstribning og logoafmærkning af afdelingens P-pladser.

Afdelingen lagde i en mail til bestyrelsen til grund, at man har lavet aftalen om malingen af P-pladserne før navneskiftet til Bo-Vita var en realitet og at man var blevet forsikret om at administrationsskiftet ikke i den forbindelse ville betyde en merudgift for beboerne.

Set i lyset af den opdaterede situation besluttede bestyrelsen af bevilge afdelingen den ønskede støtte på 36.000 kr. Pengene tages fra arbejdskapitalen.

Udstedelse af boliggarantibeviser

Bestyrelsen drøftede boliggarantiordningen, som Bo-Vest og de fleste andre boligorganisationer tilbyder deres lejere. Ordningen giver boligorganisationer tilladelse til at udstede et såkaldt boliggarantibevis til kærestepar, der flytter sammen eller andre, der ikke ønsker at opgive deres bolig f.eks. fordi de skal udstationeres.

Boliggarantibeviset gælder i 3 år og giver beboeren mulighed for at flytte og vende tilbage til en tilsvarende bolig i en af boligorganisationens boligafdelinger. Garantibeviset skal indgås og betales i forbindelse med opsigelsen af lejemålet. Beviset koster ca. 1.500 kr. 

Målet med ordningen er få flere boliger sluppet fri, skabe tryghed for beboerne og samtidig gøre det mere attraktivt at bo i almene boligbyggerier. 

Der var i bestyrelsen enighed om at det er en god ordning, som mange beboere i Bo-Vitas boligafdelinger kan have glæde af. Bestyrelsen godkendte Bo-Vitas deltagelse i boliggarantiordningen.

 

Hårde hvidevarer, indkøbspolitik og årsberetning i nyt format

På mødet vedtog bestyrelsen efter indstilling fra Bo-Vita forvaltning at der ikke skal ske ændringer i forhold til hidtidig praksis ved fornyelse af hårde hvidevarer i afdelingernes boliger.

Det er i dag sådan at installationer skiftes efterhånden som de kræver vedligeholdelse og hvor reparation ikke kan betale sig. Denne praksis gælder dog ikke for nye lejere, da hårde hvidevarer ikke længere er en del af Bo-Vitas boliger for nye lejere.

Bestyrelsen fandt, at den nuværende praksis fortsat er mest fordelagtig for beboerne og mest ressourcebesparende samt at der ikke er begrundelse for at lave differentieret husleje i den anledning.

Et andet punkt på dagsordenen var et forslag fra administration BO-VEST til ny indkøbspolitik og indkøbs-udbudsstrategi, som på mødet blev tiltrådt af bestyrelsen.

Indkøbspolitikkens overordnede formål er at opnå de bedste og mest rentable løsninger for boligafdelingerne i Bo-Vita og i de øvrige boligafdelinger omfattet af BO-VEST fællesskabet.

Indkøbspolitikken er udmøntet i en indkøbs- og udbudsstrategi, som angiver retningslinjer for hvordan politikken skal forvaltes. Der bliver 4. oktober afholdt et temamøde for afdelingsbestyrelser om indkøb og effektiv drift.

Desuden godkendte bestyrelsen administrationens forslag til årsberetning i nyt format. Repræsentantskabet kan således se frem til at modtage en årsberetning

Frivilligarrangement og diverse udvalg

Der blev på mødet talt om at lave et arrangement, der hylder de frivillige i Bo-Vita. En arbejdsgruppe skal finde ud af hvordan de frivillige skal fejres og hvornår arrangementet skal finde sted.

På mødet skulle bestyrelsen også udpege repræsentanter til diverse udvalg i Bo-Vest fællesskabet.
Kursusudvalget: Sheku Amada Jalloh og Kirsten Bjørton.
Redaktionsudvalget: Marianne Jørgensen og Kirsten Bjørton.
Miljøudvalget: Flemming Georg.
Boligpolitisk Forum: Jan Hyttel.
Designudvalget: Darwich og Flemming Georg.
Effektiviseringsudvalget: Ole Markussen.

Byggerier godt i gang

Organisationsformand Jan Hyttel orienterede om arbejdet i Byggeudvalget. Projektet HighFive på Beaveaus grunden på Ydre Nørrebro, hvor Bo-Vita vil bygge 69 familieboliger har fået skema B godkendelse, så man nu kan gå videre med byggeplanerne.

Byggeriet på Lersøe Parkalle, hvor Bo-Vita opfører 163 ungdomsboliger i de bygninger, der tidligere har været anvendt af KEA Københavns Erhvervsakademi, skridt fremad pænt foran tidsplanen. Der har været afholdt rejsegilde på Sankt Joseph kloster.

Evaluering af sommermødet

Bestyrelsen glædede sig over sommermødet, som endnu engang var en succes og som i år havde en særlig anledning på grund af administrationsskiftet. Der blev dog nævnt at rammen for sommermødet, som var Nimb i Tivoli, nok vil være lidt anderledes til næste år. Desuden at prisen ”Den Gyldne Pære” opgraderes til 10.000 kr. og hvis der ikke kommer indstillinger til næste år, bliver prisen nedlagt.

Den sidste del af mødet omhandlede bl.a. tilsynssagen med Københavns Kommune og status for migreringen til BO-VEST og de problemer der stadig er med at få Lejerbo til af udlevere de sidste data. Ulrik Brock Hoffmeyer og Steffen Boel Jørgensen orienterede og tog i den forbindelse temperaturen på situationen. 

Organisationsformand Jan Hyttel takkede bestyrelsen for et godt og givtigt møde.

Næste organisationsbestyrelsesmøde holdes onsdag 31. oktober kl. 17.30 i Pakhuset.